Eric Prydz feketére festi Vegast

Eric Prydz, a Grammy-jelölt house producer Las Vegas városában kapott rezidenciát, ahol egy új, nem megszokott hangulatú klubestet akar megismertetni a közönséggel.

A svéd producer egyike azoknak, akik sokat tettek azért, hogy hazája, Svédország felkerüljön az elektronikus tánczene térképére (kézen fogva a Swedish House Mafia-béli barátaival). A sokoldalú művész Eric Prydz néven a house, Cirez D-ként a techno, Pryda néven pedig a progresszív house világában tette le a névjegyét rajongói nagy örömére.

Ebben az évben a Las Vegas-i XS nevű klub (Wynn Hotel) rezidens DJ-je lesz. Az alábbi videó ehhez a projekthez készült. A „Black Dice" nevű buli sorozat a kicsit sötétebb attitűdöt szeretné megmutatni a kaszinók és a szerencsejátékok csillogó hazájában. A lényeg itt nem a fényeken és a pompán lesz, hanem a DJ-n, és a zenei utazáson. Prydz szerint olyan zenét fog prezentálni az estek alatt, amivel eddig még nem találkozhatott Vegas.

Az 1976-ban született svéd fiút 2004-es „Call On Me" című több országban is aranylemezzé avanzsált kiadványával ismerhettük meg először. Sokat elmond a számról, hogy a brit toplistákon 5, a németen 6 héten keresztül birtokolta az első helyet.

Persze az idő haladtával több, roppant sikeres single is a nevéhez köthető, ám ennek ellenére mégis mindenki saját szerzői albumát várta tőle. Ennek munkálatai már 2005-ben megkezdődtek, ám az első, 2007-es megjelenés végül elmaradt, mivel a szerző nem tudott megállapodni akkori kiadójával. Végül tavaly májusban, a Virgin Records által megjelent az album, mely három lemezt tartalmazott. Ezek közül az elsőn a teljesen új számok kaptak helyet, a második és a harmadikon pedig az elmúlt esztendők nagy slágerei kerültek összegyűjtésre.

Eric 2012-ben első amerikai turnéjával vetette bele magát a munkába, az IDENTITY nevű sorozat nem csak hogy különlegesnek számított, roppant sikeres is volt az államokban. Eközben saját EPIC Radio nevű podcast adását is elindította, majd kiadta a már említett „Eric Prydz presents Pryda" című albumát, mely természetesen robbantott is a nemzetközi slágerlistákon. Az igen hosszúra nyúlt és dolgos évet két teltházas, novemberi koncerttel zárta, majd az egészet megkoronázta egy Grammy jelöléssel, amit az M83 – Midnight City számhoz készült remixért kapott.

Forrás: soundhead.hu

Új megjelenések

A hírcsatorna nem található.

Új letöltések

Friss hozzászólások

  • Nincs üzenet