Melyik volt az első megjelent house-lemez?

A múlt héten bejárta a teljes internetet a Lil' Louis által rendezett és 180 darab interjún alapuló The House That Chicago Built című dokumentumfilm előzetese, amelyben a megkérdezett elismert DJ-k és producerek egyike, sem tudta a választ arra a kérdésre, hogy melyik volt az első megjelent house-lemez.

Melyik volt az első kiadott House lemez - 01 - Only House Music

A kérdésnek azóta lett egy nagyon szomorú aktualitása is, mivel a március 31-én hétfőn elhunyt, a house keresztapjának tartott Frankie Knuckles is csak annyit kérdez vissza a videóban, hogy "Hivatalosan?". Pedig ha valakinek tudnia illett volna, az maga Knuckles - mondhatnánk, viszont a visszakérdezés is teljesen jogos.

Bátorfy Attila, a TESLA.wav újságírója, időt nem sajnálva részletesen körüljárta a rendező által feltett kérdést. Ha érdekel a válasz, és a House zene történelme, akkor ezt az átfogó cikket mindenképp olvasd el. Az író részletesen feltérképzei a House zene kialakulásához vezető rögös utat, a 80-as évekbeli chicagói klubbélet bemutatásával. Körbejárja az akkoriban megjelenő lemezeket, hogy a címben felvetett kérdésre választ találjon, valamint a cikkhez szorosan kapcsolód house legenda, Franki Kuckles kezdeti munkásságából is feltár néhány érdekességet.

Új megjelenések

A hírcsatorna nem található.

Új letöltések

Friss hozzászólások

  • Nincs üzenet