Afrojack: „Soha nem láttam még, hogy valaki előre rögzített szettet játszott volna”

Mostanában egyre többször üti fel a fejét az a megállapítás, hogy egyes DJ-k nem csinálnak semmit a pult mögött, és ezeknek a felvetéseknek szeretne Afrojack véget vetni.

Deadmau5 maga is úgy hiszi, hogy ez így van, és mindannyian emlékezhetünk arra a videóra, ami nem olyan régen bejárta az internetet, bemutatva, hogy Aoki, Sander Van Doorn és Laidback Luke valójában nem sok mindent csinálnak, miközben zenélnek. A vita odáig fajult, hogy előkerült egy korábban törölt videó, amelyen állítólag Steve Angello játszik egy előre rögzített szettet a Dance Valley fesztiválon néhány évvel ezelőtt.

Most úgy tűnik, Afrojack egyszer s mindenkorra el kívánja ásni a csatabárdot, ugyanis egy new yorki rádiónak adott interjújában azt mondta: „Komolyan, én soha nem láttam még, hogy valaki előre rögzített szettet játszott volna”.

A legtöbb hozzászólás, amelyet látsz az interneten az előre rögzített szettek vitájában” - mondja az interjúban - „(általában) 12 éves gyerekektől érkezik, akik szart se tudnak a dj-zésről. 11 éve foglalkozok dj-zéssel, mindenki csinál saját szerkesztéseket a zenékből. Mindenkinek van egy szerkesztett verziója egy korábban megszerkesztett szerkesztett zenéből. Például egy 5 perces verzió három zene összevágásból. És aztán ott vagy a nagy show közepén lézerfények kereszttüzében, és ezek a dolgok összepasszolnak”  folytatja. „Bár laptopról játsszák le ezeket az egyedi verziókat, ez csak egy része az egésznek. Emellett dj-znek is. Nem láttam még olyat, hogy egy előre rögzített szettekkel jelentkező dj híressé váljon.

Odáig ment a vitában, hogy felhozta példaként Danny Tenagliát: „Emlékszem, Danny Tenagliára, amikor az Ultra-n zenélt” - mondja Afrojack. „Volt egy 20 perces saját editje, ami alatt kiment táncolni a közönség elé a színpad elejére. Ez is része a dj-zésnek. Ez a szórakoztatóipar. De az, hogy az egész szett előre rögzítve legyen, olyannal még nem találkoztam.

Ti mit gondoltok a kialakult helyzetről? Valóban már senki sem dj-zik a hagyományos értelemben?

Forrás: Mixmag/Onemusic

Új megjelenések

A hírcsatorna nem található.

Új letöltések

Friss hozzászólások

  • Nincs üzenet