A House zene kialakulása

Minden a chicagói Southside-ban kezdődött 1977-ben, ahol egy újfajta klub nyílt meg. Ezt az új klubbot The Warehouse-nak hívták, ami magát a House zenei stílus nevét adta. Itt Frankie Knuckle, aki megnyitotta a klubbot, régi diszkó klasszikusokat és új Eurobeat pop zenét mixelte össze. Ez volt az a legendás klub, ahol nagyon sokat kísérleteztek a zenékkel, ennek első eredményét az Acid House-nak hívták.

A House volt az első közvetlen leszármazottja a diszkónak. Összehasonlítva a diszkóval a House mélyebb és nyersebb volt és célja, hogy az emberek táncoljanak. A Diszkó zenében már megjelentek az első kifejezetten DJ-ket megcélzó dalok, kiegészített 12” verziók, melyek hosszú dobkíséreteket tartalmaztak keverési célból. A korai 80-as években történt meg az a bizony fordulópont. Sinnamon-tól a „Thanks To You”, D-Trains-től a „You’re The One Me” valamin a The Peech Boys-tól a „Don’t Make Me Wait” felvétel, amely folyamatosan mintául szolgált az elmúlt évtizedekben. Ezekben a számokban teljes újfajta hangzásvilág alakult ki, ritka szintetizált hangok, valamint előtte sosem hallott dob effektek.

A House zene eredete nem csak amerikai zene. Az európai zenén többsége, kifejezetten az angol elektronikus pop, mint a Depeche Mode és a Soft Cell valamin a korábbi, diszkó alapú Giorgio Moroder, Klein & MBO, valamint olasz előadók is mind House zenével emelkedtek fel.

Két klub, a már említett chicagoi Warehouse és a new york-i Paradise Garage, amely támogatta az európai zenét, amely egyben megtörte a faji és szexuális akadályokat (a House zene részben célzott a meleg közzösség). A The Warehouse megnyitása előtt a kluboknak nem volt célja, hogy elkülönítsék a versenyt. A The Warehouse azonban nem tett különbséget, feketék, spanyolok, fehérek között, legfőbb érdeke csak a tiszta zene volt. A zene olyan változatos, mint maguk az emberek.

A House zene története - 01 - Onlyhousemusic.hu

A House zene története - 02 - Onlyhousemusic.hu

A House zene története - 03 - Onlyhousemusic.hu

A House zene története - 04 - Onlyhousemusic.hu

A House zene története - 04 - Onlyhousemusic.hu

Új megjelenések

A hírcsatorna nem található.

Új letöltések

Friss hozzászólások